Omarm het lenteseizoen!

De lente is het seizoen van vernieuwing en verfrissing. Na een lange winter zijn we allemaal op zoek naar lichte, kleurrijke gerechten die ons energie geven en ons opvrolijken. Gelukkig biedt de lente een overvloed aan heerlijke groenten en fruit die perfect zijn voor het maken van smaakvolle en gezonde gerechten.

Alles met asperges

Een van de eerste groenten die in het voorjaar beschikbaar zijn, zijn asperges. Deze groente is heerlijk, veelzijdig en kan worden gebruikt in talloze gerechten. Waaronder soepen, salades en bijgerechten. Een bekend, simpel maar al te lekker gerechtje is de aspergesoep. De soep kan je volledig aanpassen aan jouw smaak door er bijvoorbeeld room of spekjes aan toe te voegen of door het te serveren met knapperige croutons.

Een andere klassieker in de lente is zalm met asperges. Dit gerecht is heerlijk, gezond en bevat veel voedingsstoffen die ons lichaam nodig heeft. Voeg wat verse dille toe en je hebt een prachtig lente gerecht. Gril de zalm en asperges voor een extra smaak dimensie en serveer met wat aardappelen of rijst.

Risotto: enorm geschikt voor de lente omdat je het kunt aanpassen aan de seizoensgroenten. Een risotto gecombineerd met asperges, erwten, groene bonen en wat Parmezaanse kaas voor de extra smaak. Het is een heerlijk gerecht, bomvol smaken!

Heerlijk vers vlees


Lamsvlees is een prachtig stuk vlees dat perfect past bij de lente. Maak een lamsschouder met aardappelen, tomaten, uien en knoflook. Het gerecht is heerlijk en vol van smaak. Laat de smaken van het lenteseizoen naar voren komen! 

Liever wat meer groens

Voor degenen die op zoek zijn naar een lichte en verfrissende salade, is een lentesalade met aardbeien een geweldige optie. Maak een salade met verse aardbeien, blauwe kaas, noten en een honingmosterd dressing. Het is een lichte en verfrissende salade die perfect past bij een warme lentedag.

Ten slotte een klassieker voor deze lente: aardappelsalade met radijsjes. Maak een aardappelsalade met radijsjes, komkommer, dille en een yoghurtdressing. Het is een heerlijk en verfrissend gerecht dat perfect past bij een lente picknick.

Zoals je merkt biedt de lente een overvloed aan verse groenten en fruit, die onze restaurants en chefs met veel zorg in hun lentemenu's verwerken. Dus kijk snel van welke menu's jij de komende tijd gaat genieten!