De beste Asian street food gerechten en waar je ze kunt vinden

Asian street food is de laatste jaren steeds populairder geworden over de hele wereld. Het staat bekend om zijn heerlijke smaken, kleuren, unieke textuur en betaalbare prijzen. Van Pad Thai in Thailand tot Banh Mi in Vietnam en Gua Bao in Taiwan, er zijn talloze Asian street food gerechten die je absoluut moet proberen. In dit artikel zullen we enkele van de beste Asian street food gerechten bespreken en vertellen waar je ze kunt vinden, zodat je deze smaakvolle gerechten zelf kunt uitproberen.

Pad Thai

Pad Thai - Thailand Pad Thai is een beroemd Thais street food gerecht en bestaat uit noedels die zijn gewokt met kip, tofu, ei en groenten, op smaak gebracht met tamarinde, vissaus en suiker. Het gerecht wordt vaak geserveerd met een kant van pinda's en limoen om de smaken te versterken.

Pad Thai wordt op veel plaatsen in Thailand geserveerd, maar een van de beste plekken om het gerecht te proberen is op de lokale markten in Bangkok, zoals de bekende Chatuchak Weekend Market.

Ramen

Ramen - Japan Ramen is een Japanse noedelsoep die vaak wordt geserveerd met varkensvlees, eieren en groenten, allemaal drijvend in een heerlijke bouillon. Het gerecht is bekend om zijn rijke smaken en het gebruik van verschillende ingrediënten.

Ramen is te vinden in veel Japanse restaurants over de hele wereld, maar als je op zoek bent naar de beste ramen, dan moet je naar Japan gaan en de lokale ramenwinkels verkennen. Een van de beste plaatsen om dit gerecht te proberen is in de wijk Shinjuku in Tokio.

Banh Mi

Banh Mi - Vietnam Banh Mi is een Vietnamese sandwich die wordt gemaakt met een luchtige baguette, gevuld met gemarineerd varkensvlees, groenten en pittige kruiden zoals chilipepers en koriander. Het gerecht staat bekend om zijn knapperige brood en smakelijke vulling.

Banh Mi is te vinden op veel plaatsen in Vietnam, maar een van de beste plekken om dit gerecht te proberen is op de lokale markten in Ho Chi Minh City, zoals de bekende Ben Thanh Market.

Gua Bao

Gua Bao - Taiwan Gua Bao is een Taiwanese street food gerecht en bestaat uit een gestoomde broodje gevuld met varkensvlees, groenten en zoete saus. Het gerecht is bekend om zijn zachte en sappige broodje en de heerlijke smaak van de vulling.

Gua Bao is te vinden op veel straatmarkten in Taiwan, maar een van de beste plekken om dit gerecht te proberen is in de wijk Da'an in Taipei.

Tteokbokki

Tteokbokki - Zuid-Korea Tteokbokki is een Zuid-Koreaans street food gerecht en bestaat uit gestoomde rijstcakes, geserveerd in een pittige saus van gochujang (rode peperpasta), suiker en sojasaus. Het gerecht is bekend om zijn pittige smaak en zachte textuur.

Tteokbokki is te vinden op veel plaatsen in Zuid-Korea, maar een van de beste plekken om dit gerecht te proberen is op de lokale markten in Seoul, zoals de Gwangjang Market of de Myeong-dong Street Food Alley.

Relevante menu's