Cocktails

Cocktails, de drankjes die jou zomer helemaal compleet maken, want geef toe niets smaakt zo lekker als een heerlijke cocktail. Of je nu geniet van de zonsondergang op een tropisch strand, een borrel op het terras of er gewoon heerlijk thuis één in elkaar flanst met vrienden, cocktails hebben de kracht om het moment speciaal te maken. Laten we duiken in de wereld van cocktails met een paar favorieten. 

Cosmopolitan

Ook wel de glans van de stad genoemd. Een mix van vodka, triple sec, lime siroop en cranberry sap. Het is een van de meest geliefde en bekende dames cocktails. Eén met elegantie en een verleidelijke kleur, een combinatie van zoet en zuur die je zal verrassen. 

Pornstar Martini

Een cocktail die graag de aandacht trekt, een lust voor het oog en de smaakpapillen. Met de verleidelijke mix van vodka, passievrucht, limoen en vanille belooft deze cocktail voor een hemelse ervaring. Met een subtiele balans tussen zoet en zuur en een vleugje exotische passie, is de Pornstar Martini niets voor niets een van de meest bestelde cocktails bij veel cocktailbars. 

Daiquiri

Reis af naar de Caribische stranden want van origine komt de Daiquiri - uitspraak Dek-ke-ri - uit het Cubaanse dorpje Daiquiri. Daar was een Amerikaan die zonder whiskey & gin kwam te zitten. Door een mix te maken van rum, limoen en suiker, ontstond de perfecte combinatie tussen het zure limoen, zoete suiker en rum.

Margarita

De icoon in de cocktailwereld, bedoeld voor rijke Amerikanen die naar Tijuanan kwamen. De Mexicanen deden zout op de rug van de hand om dit op te likken, vervolgens een ‘shot’ (borrelglaasje) tequila te nemen en daarna een stukje limoen uit te zuigen. Door slechts deze drie ingrediënten te mixen kan de ‘short’ cocktail uit het glas worden gedronken ipv. geshot te worden. 

Espresso Martini

De cocktail die niet meer weg te denken is, want sinds een aantal jaar staat deze tegenwoordig bijna op iedere kaart. Een favoriet voor vele koffieliefhebbers, een blend van verse espresso, vodka en koffielikeur. Deze cocktail geeft je niet alleen een kick, maar ziet er ook sierlijk uit door de mooie schuimlaag bovenop en de decoratie van 3 koffieboontjes. Wist je dat staan symbool voor gezondheid, rijkdom en geluk. 

Negroni

Een klassieke Italiaanse cocktail, die bekendstaat om zijn complexe smaken een combinatie van bitter, zoet en dry. Door de combinatie van gin, vermout en campari. Een cocktail waar je van moet houden, een waarbij iedere slok nieuwe smaken onthult. 

Old Fashioned

Soms is eenvoud de sleutel tot perfectie en dat geldt zeker voor de Old Fashioned. Een classy cocktail waarbij whiskey en stijl perfect samenkomen. Met bourbon, Angostura bitters en suiker draagt elk ingrediënt bij aan de diepe en rijke smaak.

 

Of je nu op zoek bent naar een klassieke cocktail of juist naar exotische smaken. De wereld van cocktails heeft voor elk wat wils. Laat je innerlijke barman los, experimenteer met ingrediënten en geniet. Of laat je verrassen door onze smaakvolle cocktail boxen.