Herinner je je de grote give-away ter waarde van €5.500 nog?

Een betoverend avontuur bij Can Gelat: Heleen's Verhaal

Stel je voor: je bent de winnaar van een luxueuze geheel verzorgde reis waarbij je mag genieten van een heerlijk verblijf op Mallorca, om vervolgens ondergedompeld te worden in de fijnste gastronomie en wijnen uit eigen wijngaard - met als host, niemand minder dan twee Michelinsterren-chef, Martin Kruithof. Voor veel mensen is dit een ver van je bed show, maar deze droom werd vorige maand werkelijkheid voor Heleen en haar partner nadat zij vorig jaar de grote winnaars werden van onze grootste winactie tot nu toe. We spraken Heleen na terugkomst van haar culinaire reis op Mallorca en dit is haar verhaal.

We werden direct in de watten gelegd.

De reis kon niet beter beginnen. “We kwamen Martin Kruithof de ochtend al tegen op de luchthaven, we zaten op dezelfde vlucht naar Mallorca en hebben toen al even kennis kunnen maken. Dat was eigenlijk al heel bijzonder, dat je zo een-op-een met een, twee Michelinsterren-chef staat te kletsen. Na een korte vlucht werden we hartelijk ontvangen op de luchthaven van Mallorca door Wim, de eigenaar van Can Gelat, die ons met zijn jeep meenam naar een afgelegen oase te midden van weelderige wijngaarden. Dit was de start van mijn onvergetelijke reis naar ‘t culinaire toevluchtsoord.” vertelt Heleen.

Heleen vertelt verder: “Als gelukkige winnaars van de 
Bearleaders giveaway, werden mijn partner en ik met open armen ontvangen door Hilly en de getalenteerde chefs Martin Kruithof en gastheer Mourik. Bij aankomst bij het verblijf werden we direct in de watten gelegd en trakteerde Hilly ons op een heerlijke kop koffie en een stuk taart, waardoor we ons direct thuis voelden, een goede start van onze culinaire reis.” 

Als we vragen naar Heleens hoogtepunten van de reis vertelt ze vol enthousiasme: “Alle dagen waren een aaneenschakeling van culinaire hoogtepunten en warme gastvrijheid. Na de lekkere taartjes van Hilly hebben we die middag genoten van een heerlijke paella, bereid door Mourik, en proefden we de eerste wijnen van de eigen wijngaard van Can Gelat. De avond werd ingewijd met fantastische live muziek van een Spaanse zangeres en gitarist, terwijl we onder het genot van een glas wijn genoten van smaakvolle huisgemaakte tapas. Het voelde alsof we deel uitmaakten van een exclusieve familiebijeenkomst, waar iedereen verbonden was door een gedeelde liefde voor lekker eten en goede gesprekken.”

“De daaropvolgende dagen zijn we naar het wijnhuis Can Axartell geweest waar we een rondleiding kregen. Iedere gelegenheid stond in het teken van lekker eten en de mooiste wijnen. We zijn ook naar een lokale markt geweest in Palma, waar ze de lekkerste verse producten verkochten. Je kon er ook heerlijke tapas eten en echt alles proeven wat je maar wilde. Er hing zo’n gezellige sfeer!” zegt Heleen. “Het historische stadscentrum is ook écht prachtig, nadat we alle ingrediënten voor het diner van die avond hadden verzameld, zijn we naar het oude stadscentrum gegaan en hebben daar de fijnste en mooiste plekjes van Palma gezien.”

Het voelde al snel als thuis.

“Gedurende ons verblijf voelden we ons al snel thuis en hadden al snel een vast ochtendroutine gevonden. We begonnen de dag met een frisse duik in het zwembad, waarna we met z’n allen hielpen met de voorbereidingen voor het ontbijt. Na een heerlijk ontbijt brachten Bob en ik vervolgens de schapen op het terrein de overgebleven groenteschillen van de dag ervoor. Het kan natuurlijk, als je met een groep vreemden bent een beetje wennen zijn in het begin, maar het voelde als snel als één grote familie.”

“Een ander hoogtepunt van mijn reis was ongetwijfeld de tijd die ik doorbracht in de keuken met chef Martin Kruithof. Terwijl ik verwachtte hier en daar wat te mogen meekijken, werd ik eigenlijk direct uitgenodigd om mee te helpen en te leren, terwijl hij zijn culinaire meesterwerken creëerde. Het was een voorrecht om van zo dichtbij te zien hoe hij lokale ingrediënten transformeerde tot verrukkelijke gerechten, en ik zal deze ervaring voor altijd koesteren.”

“Wat me misschien nog wel het meest zal bijblijven, is het bijzondere moment waarop mijn vriend Bob kreeft stond schoon te maken in de keuken, terwijl Martin en Maurik toekeken en grapte dat zij de sous-chefs van Bob waren. Het was een hilarisch en ontroerend moment dat de familie sfeer van Can Gelat perfect illustreerde.”

Wat mij voor altijd bij zal blijven…

“Mijn tijd bij Can Gelat was een hele bijzondere reis vol culinaire verwennerij en kostbare herinneringen die ik voor altijd zal koesteren. Het was een ervaring die mijn liefde voor reizen, lekker eten en nieuwe ontmoetingen alleen maar heeft versterkt. Ik kan niet wachten om ooit weer terug te keren naar die idyllische plek op Mallorca. Wat een geweldige plek!”