Deze vijf lustopwekkers maken jouw Valentijn extra spicy

Van oesters tot aan chocolade: welke afrodisiaca zijn er allemaal te vinden in de keuken?

Zet de kaarsen maar op tafel en de wijn koud, want het is Valentijn: de dag van de liefde. Hoog tijd dus voor een romantische avond! En ja, zelfs als je het alleen viert of met vrienden kan het leuk zijn om wat extra pit toe te voegen aan jouw avond met behulp van afrodisiaca. Deze lustopwekkers vind je namelijk veelvuldig terug in de keuken en zijn van sterke invloed op ons denken en doen.

Dus, klaar om jouw romantische avond wat extra stimulans te geven? Wij zetten vijf libido verhogende ingrediënten op een rij!

Oesters
Een van de bekendste afrodisiaca is natuurlijk de oester. Hun werking als afrodisiacum hebben ze te danken aan hun zinkgehalte. In oesters zit ontzettend veel zink en laat dat nu net lustopwekkend werken Daarnaast is samen oesters eten natuurlijk sowieso erg romantisch. Drink er een glas bubbels bij en jouw Valentijn kan niet meer stuk.

Chocolade
Nog een bekende lustopwekker: chocolade. En dan met name pure chocolade, hier zitten namelijk fenylethylamine en anandamide in. Volgens wetenschappers zorgen deze chemische stoffen voor een gevoel van geluk, opwinding & euforie. Cacao bevat ook tryptofaan, een essentieel onderdeel van de neurotransmitter serotonine, ook wel het gelukshormoon genoemd.En tegen een beetje extra geluk zeggen wij natuurlijk nooit nee.

Avocado
In het Spaans ‘aguacate’, maar in het Nederlands bekend als Avocado. Aguacate is afgeleid van het Azteekse woord ‘ahucatl’, wat testikel betekent. (ofwel: testikelboom). Dit komt waarschijnlijk vanwege de vorm van de vrucht. Katholieke Spaanse priesters vonden deze vrucht zo onzedelijk dat ze hem zelfs verboden. Tegenwoordig worden avocado’s gelukkig weer volop gegeten. Dat is niet alleen goed voor het libido, maar ook voor de algemene gezondheid. Avocado zitten namelijk vol foliumzuur, vitamine B6 en kalium die allemaal het immuunsysteem stimuleren.

Vijgen
Eén van de oudste vruchten die we kennen en die als sinds oudsher wordt geassocieerd met liefde en vruchtbaarheid: de vijg. Een open vijg staat symbool voor het vrouwelijke seksorgaan en zou niet alleen erotisch zijn vanwege haar exotische uiterlijk, maar ook omdat ze het seksueel uithoudingsvermogen kunnen vergroten. Wellicht dat  Adam en Eva daarom hun edele delen bedekten met, precies, een vijgenblad. 


Asperges
Fun fact: in de negentiende eeuw in Frankrijk kregen bruidegoms drie gangen asperges geserveerd om goed te kunnen presteren tijdens hun huwelijksnacht. Asperges bevatten namelijk veel vitamine K, vitamine C, vitamine B1, B2, vitamine E en foliumzuur. Met name foliumzuur kan ervoor zorgen dat de histamineproductie wordt bevorderd, wat weer helpt bij het bereiken van een orgasme. Wel even opgelet! We weten allemaal wat asperges voor invloed kunnen hebben op de geur van de urine. Helaas een iets minder charmante bijkomstigheid tijdens je romantische date, dus probeer die drie-gangen uit de negentiende eeuw te beperken tot één. . 


Vier jij Valentijnsdag liever in het weekend? Snappen we. Deze menu’s zijn nog te bestellen voor een romantische avond voor twee (of drie ,of vier)! 

Relevante menu's