De beste barbecue restaurants wereldwijd

Barbecueën is een populaire manier van koken over de hele wereld en zeker in deze periode van het jaar. Het is niet alleen een manier om heerlijk eten te bereiden, maar ook om samen te komen met vrienden en familie. In dit artikel vertellen wij jou wat de beste barbecue restaurants ter wereld die bekend staan om hun onvergetelijke smaken en ervaringen. 

1. Franklin Barbecue

Franklin Barbecue - Austin, Texas, Verenigde Staten Franklin Barbecue is een iconisch barbecue restaurant in Austin, Texas, dat bekend staat om zijn smakelijke brisket en lange wachtrijen. Het restaurant, eigendom van chef-kok Aaron Franklin, heeft een lange wachtlijst vanwege zijn populariteit. Het vlees wordt bereid met eikenhout en het resultaat is een heerlijke smaak en textuur die een must-try is voor iedereen die van barbecue houdt.

Bij Franklin Barbecue staat bristket op het menu als de specialiteit. Brisket is een stuk vlees van de borst of onderborst van rund- of kalfsvlees. De runderborst is een van de negen oerstukken van rundvlees, hoewel de definitie van de snede internationaal verschilt. Naast brisket staan er ook andere heerlijke barbecue gerechten, waaronder varkensribben en worstjes. Het restaurant is niet alleen populair bij de lokale bevolking, maar trekt ook bezoekers uit de hele wereld aan die op zoek zijn naar een authentieke Texas barbecue-ervaring.

 

2. 4 Rivers Smokehous

4 Rivers Smokehouse - Orlando, Florida, Verenigde Staten 4 Rivers Smokehouse is een barbecue restaurant in Orlando, Florida, dat bekend staat om zijn heerlijke en innovatieve barbecue gerechten. Het restaurant, eigendom van chef-kok John Rivers, biedt een breed scala aan smaken en stijlen, van traditionele brisket tot unieke gerechten zoals een Barbecue Sundae.

Het menu van 4 Rivers Smokehouse omvat ook heerlijke bijgerechten zoals macaroni and cheese en zoete aardappelchips. Het restaurant is uitgegroeid tot een populaire bestemming voor bezoekers van Disney World en andere attracties in de omgeving.

 

3. La Carnita

La Carnita - Toronto, Canada La Carnita is een Mexicaans barbecue restaurant in Toronto, Canada, dat bekend staat om zijn unieke en smakelijke gerechten. Het restaurant, eigendom van chef-kok Andrew Richmond, biedt een innovatieve kijk op Mexicaanse barbecue gerechten.

Het menu van La Carnita bevat naast heerlijke barbecuegerechten ook klassieke Mexicaanse gerechten zoals taco's en guacamole. Een heerlijke gerechtje om thuis eens te maken is de La Coen-Nita, bekijk hier het recept. Naast het heerlijke eten heeft het restaurant een unieke sfeer met graffiti-muurschilderingen en een levendige sfeer die gasten aanspreekt.

 

4. Black's Barbecue

Black's Barbecue - Lockhart, Texas, Verenigde Staten Black's Barbecue is een historisch barbecuerestaurant in Lockhart, Texas, dat al meer dan 90 jaar bestaat. Het restaurant, eigendom van de Black-familie, staat bekend om zijn heerlijke brisket en worstjes die worden bereid op een open vuur.

Mocht je de mogelijkheid hebben om op open vuur te Barbecueën probeer dit dan zeker. Het menu van Black's Barbecue bevat ook heerlijke ribben en varkensvlees en wordt geserveerd met een assortiment aan bijgerechten zoals augurken, uien en wit brood. Het restaurant is een must-try voor iedereen die op zoek is naar een authentieke Texas barbecue-ervaring.

 

5. Barbecoa

Barbecoa - Londen, Verenigd Koninkrijk Barbecoa is een barbecuerestaurant in Londen, Verenigd Koninkrijk, dat eigendom is van chef-kok Jamie Oliver. Het restaurant biedt een unieke kijk op de barbecuetechnieken en gerechten uit de hele wereld.

Het menu van Barbecoa bevat naast heerlijke barbecuegerechten ook steaks, kip en zeevruchten die op een open vuur worden bereid. Het restaurant heeft ook een uitgebreide wijnkaart en biedt gasten een verfijnde eetervaring.

Barbecueën is een populaire manier van koken over de hele wereld en er zijn veel restaurants die bekend staan om hun heerlijke barbecuegerechten. Of je nu op zoek bent naar een authentieke Texas barbecue-ervaring of een innovatieve kijk op barbecuegerechten, deze restaurants bieden het allemaal. Een bezoek aan een van deze restaurants is niet alleen een kans om heerlijk eten te proeven, maar ook om te genieten van de gezellige sfeer en het samenzijn met vrienden en familie. Dus mocht je ooit in de buurt zijn van een van deze restaurants schroom dan niet om langs te gaan.  als je een liefhebber bent van barbecueën, moet je zeker een bezoek brengen aan een van deze restaurants voor een onvergetelijke eetervaring.